Se incinge lupta intre companiile romanesti de curierat

iul. 20, 2009 News

Firmele autohtone isi dezvolta capacitatile de transport si vor sa intre pe pietele est-europene

Anul 2007 va reprezenta un adevarat moment de boom pentru piata de curierat din Romania, pe fondul cresterii importurilor comerciale. Avand experienta unor tari precum Polonia, Cehia sau Ungaria, unde in primele trei luni dupa integrare livrarile au crescut cu 30%, jucatorii autohtoni din sector se asteapta ca si la noi fenomenul sa urmeze un trend asemanator. Daca pe partea de curierat international liderii sunt clari si detasati , competitorii autohtoni vin din urma si spera sa-si consolideze si mai mult pozitia pe parcursul anului viitor. In fapt, batalia pentru castigarea cotelor de piata se pare ca se va da intre principalii trei competitori locali.Piata de curierat este estimata la peste 200 milioane de euro, cresterea pentru anul 2007 urmand sa fie de peste 30%.

Companiile de curierat se dezvolta din ce in ce mai mult introducandu-se si transportul cargo

Investitiile in extinderea capacitatii de transport reprezinta cuvantul de ordine.Numarul de autovehicule pentru transport va creste cu 15%, de la un numar de 640 de masini, in prezent, valoarea investitiilor alocate ridicandu-se la 5 milioane de euro. “Investim in marirea capacitatii de depozitare, dar si in transport”- acestea fiind investitiile aproximative pentru ca o comapnie de curierat rapid sa se dezvolate

2007 va reprezenta si anul in care companiile romanesti de curierat vor castiga noi contracte pe seama colaborarii cu strainatatea. “O serie de companii de logistica din Europa se afla in proces de identificare a companiilor romanesti ce pot oferi servicii de transport in interiorul granitelor tarii, la un standard apropiat de cel occidental”.

Curierat.ro vrea sa se extinda in Bulgaria anul viitor

Odata cu primul semestru al anului 2007, activitatea Curierat.ro Logistica va depasi granitele Romaniei. Curierat.ro va deschide un punct de lucru in Bulgaria, de unde va putea acoperi intreg teritoriul tarii de la sud de Dunare. “Pe partea de curierat international, Curierat.ro va incerca sa colaboreze cu un jucator foarte mare si cu care, in proportie de 50%, este sigur ca vom face un joint-venture”.

Sisteme informatice pentru managementul transportului

In paralel cu extinderea capacitatii de transport si depozitare, specialistii, lucreaza in prezent la dezvoltarea unui sistem informatic complex pentru managementul transportului. Valoarea investitiei s-a cifrat la un milion de euro, proiectul fiind gata in proportie de 70%. “In primavara sau chiar vara anului viitor speram ca acest sistem sa fie gata si sa ne prezentam cu el la Targul International de tehnologia informatiei Cebit”. Acesta nu exclude posibilitatea ca noul sistem, care va permite o monitorizare clara a transporturilor efectuate, atat de catre client, cat si de catre companie, sa fie vandut firmelor de curierat care vor sa-si implementeze o asemenea retea informatica. Plesea sustine ca pretul unui sistem complet care include toate modulele poate ajunge la 3 milioane de euro, insa exista posibilitatea ca eventualii clienti sa opteze doar pentru anumite module.

Sursa: Adevarul Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *